Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kan knappt skriva men bloggar redan

De håller som bäst på att lära sig skriva, och driver redan sin egen klassblogg. 7-åringarna i klass 1b på Fylsta skola har nu också bloggen som ett tävlingsbidrag till att vinna 20 000 kronor.

Annons
Hjälps åt. Tuva Holmberg och Alicia Hellgren hjälps åt med dagens blogguppgift.

Fylsta skola sticker ut som deltagare i tävlingen Webbstjärnan. Bland 18 bidrag från Kumla står Fylsta skolas olika klasser bakom 16. Ekeby skola har ett bidrag och Vialundskolan också ett bidrag.

– Vi är tre här på skolan som varit på Webbstjärnans kurs, så där har du en stor del av förklaringen, säger Victoria Fredriksson, klasslärare i klass 1b.

Stor hjälp i datautvecklingen har det även varit att ha Agneta Crossler som it-ansvarig på skolan. Fylstaskolan har fokuserat på att ha aktiva bloggar, där eleverna får berätta om det de gör på skolan.

– Alla tolv klasserna här på Fylsta, från förskoleklass och upp till femman, är i gång och bloggar nu, säger Agneta Crossler.

– Särskild god har responsen varit från föräldrar och andra. I lördags hade vi en toppnotering med 107 besökare på bloggen, säger Victoria.

Besökarna på sidan och kommentarer på det de skriver gör att barnen peppas i sitt skrivande och lösandet av olika uppgifter. Arbetet blir helt enkelt roligare när man kan dela med sig av resultatet.

– Victoria ger oss olika utmaningar. Och det är verkligen kul, säger Nathalie Edlund.

– Man kan se tillbaka också vad vi gjort tidigare, säger Ida Kling som precis loggat in på den bärbara barndatorn, classmates, tillsammans med Nathalie.

Uppgiften denna dag är att skriva vad man tycker är härligt med våren. Barnen i klassen skriver flitigt om allt från att sparka fotboll till att hoppa studsmatta och att de tycker om solskenet och blommorna.

Den som vill se närmare på klass 1b och deras klassblogg hittar denna på adressen http://fylstaskola-1b.se/

Mer läsning

Annons