Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskussion att vänta på fullmäktige

Hur ska driften av nybyggnationer finansieras, utan att det drabbar vård, skola och omsorg? Kring det kan det komma att bli en politisk diskussion på måndagens fullmäktige.

Annons

Frågan är ställd i en interpellation skriven av oppositionsråden Christina Örnebjär ( FP) och Mats Hellgren ( M).

Kumla kommun håller som bekant på att bygga ett nytt badhus, och förra året invigdes första etappen av nya sjöparken. Där ska det framöver även finnas ett växthus. Resecentrum och konserthus är andra saker som nämns som framtida stora projekt.

Med anledning av detta vill Christina Örnebjär och Mats Hellgren ha svar på hur driften av dessa anläggningar ska klaras, utan att det samtidigt påverkar kärnverksamheter som vård, skola och omsorg.

–  Själva investeringskostnaden för nya projekt läggs ut på bolagen, men driften hamnar sen hos kommunen själva. Därför tycker vi det är en angelägen fråga, säger Christina Örnebjär.

Interpellationen, som är ställd till kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson ( S) kommer upp till diskussion i samband med att Kumla kommunfullmäktige sammanträder på måndag kväll.

– Det skriftliga svaret från Lennart Eriksson var inte mycket mer än ett citat hämtat ur deras partiprogram. Så nu hoppas vi på en diskussion och ett tydligare svar på fullmäktige, säger Christina Örnebjär.

Sammanträdet är denna gång förlagd till Kumlaby skolas matsal och inleds klockan 18.30.

Mer läsning

Annons