Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Distrikt gjorde upp i fotbollsturnering

Vägen mot Sverigetoppen har börjat för distriktsungdomslagen i fotboll. I helgen spelades gruppspel mellan Örebro, Södermanland och Östergötland.

Annons

Det är söndag förmiddag på Idrottsparken i Kumla. Solen strålar och ger fina förhållanden för en fotbollsmatch utomhus i november, både för spelare och för publik. Läktarna fylls på allt mer och snart är det dags för den tredje och sista matchen i distriktsfotbollsturneringen som pågått under helgen. Tjejerna är först ut.

– Vi har haft mest publik på flickmatcherna. Det är ovanligt men roligt, säger Peter Eriksson i IFK Kumla.

Det är andra gången som klubben är värd för turneringen och har flera spelare i Örebros distriktslag, både hos killarna och tjejerna. I flicklaget kommer Wilma Moberg från IFK Kumla, men spelar nu i Kif Örebro. Matilda Lang och Angelica Persson kommer från IFK Hallsberg och satsar på att bli proffs.

-Att få spela i distriktslaget är väldigt roligt, man blir extra motiverad, säger de.

Mattias Persson, Joel Bengtsson, Simon Danielsson och Pontus Åberg från IFK Kumla är laddade för sin match senare under eftermiddagen. De har alla spelat i drygt tio år och tränar mellan tre och sex gånger i veckan.

– Jag började i fotbollsskola och blev intresserad, och sen har jag fortsatt, säger Mattias Persson.

Mål. I söndagens match mellan Östergötland och Örebro, nickade nummer 7 Freja Olofsson in ledningsmålet för Örebro i 30:e minuten. Matchen slutade dock 1-1 och Örebro slogs ut ur turneringen. Foto: Veronica Svensson

Mer läsning

Annons