Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsorsaken är ännu ett mysterium

Polisen väntar fortfarande på ett viktigt besked i utredningen om mordet på en 33-årig man i Kumla. Det polisen inte fått svar på är den definitiva dödsorsaken.

Annons

– Innan den finns klar kommer vi inte vidare i utredningen, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Ett preliminärt besked finns sedan tidigare från rättsmedicinska enheten i Linköping.

– Men vi behöver det definitiva. I övrigt är mycket av utredningsarbetet gjort.

Polisen har förhört många personer. Förhören har bland annat handlat om iakttagelser i anslutning till fredagen den 10 september då mannen hittades svårt skadad i sin bostad.

Han fördes till Universitetssjukhuset i Örebro men avled där på morgonen den 11 september. Det som hänt rubricerades då som mord och en utredning startade direkt.

Förutom förhör har polisen knackat dörr, kartlagt mannens sista tid i livet och gjort mycket annat utredningsarbete.Det finns inte många tips.

– Naturligtvis är vi fortfarande intresserade av tips. Om någon sett eller hört något som kan ha samband är det viktigt att höra av sig till polisen, säger Torbjörn Carlson.

Rikskriminalens specialgrupp för ouppklarade mord har besökt Örebropolisen för att göra sin bedömning. I gruppen finns några av landets mest erfarna mordutredare. De går in i mordutredningar där det efter 30 dagar inte finns någon misstänkt.

Gruppens uppgift är att bedöma utredningsarbetet och komma med synpunkter om vad som bör kompletteras eller göras annorlunda. Polisen har fått gruppens åsikt om vad de tyckte om utredningen men den har inte offentliggjorts.

Mer läsning

Annons