Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för mordförsökflyttas till säkerhetsavdelning

En 41-åring förflyttas till säkerhetsavdelningen på Kumla fängelse för att minska risken för allvarlig misskötsel, kriminalitet, hot och våld.

Annons

Det har kommit ett beslut om att den 41-årige man som sitter fängslad i Kumla, dömd till mordförsök och grovt vapenbrott, ska placeras på säkerhetsavdelningen. Avskildheten från andra är nödvändig. I Riksmottagningens risk- och behovsprofil framgår det att det är stor risk för allvarlig misskötsamhet eller kriminalitet och att risken för hot och våld bedöms som hög. Man vill förhindra honom från att planlägga en rymning eller att någon annan planerar ett fritagningsförsök. Det har även framkommit att 41-åringens kontakter och eventuella hotbilder gentemot honom rekommenderar restriktioner och särskild tillsyn med andra intagna.

Syftet var att skrämmasTotalt är 41-åringen dömd till åtta års fängelse och utvisning med förbud att återvända till Sverige. Det var för drygt ett år sedan som han på öppen gata i Stockholm försökte beröva en annan människa livet genom att skjuta flera skott. Risken var stor att andra människor runt omkring skulle ha kommit till skada. I tingsrätten har 41-åringen själv berättat att skotten avlossades för att skrämma den person som hade utpressat honom under en längre period.

Mer läsning

Annons