Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla föreläsningar i jämställdhetens tecken

De kommande dagarna blir det något av ett jämställdhetstema på Kumla bibliotek.

Annons

Är jämställdhet en kvinnofråga? Det är ämnet för Tomas Wetterbergs föredrag på Söndagsklubben på Kumla bibliotek. Wetterberg är bosatt i Hallberg och ordförande i den nationella föreningen ”Män för jämställdhet”. Söndagsklubben startar på söndag klockan 15.

– Tanken med våra Söndagsklubbar är ju att alla ska få komma till tals. Så egentligen är det ingen regelrätt föreläsning Wetterberg ska hålla, utan en inledning där besökarna sen själva får vara med och prata, säger bibliotekarie Tomas Borg.

Detta följs sedan på tisdag, Internationella Kvinnodagen, med att Gun Hedlund gästar biblioteket. Hon är ordförande i föreningen Kvinnohuset i Örebro.

Hon kommer att föreläsa över ämnet ”Mäns våld mot kvinnor- vad händer i vanliga familjer?” Hon sätter fokus på det grova våldet mot kvinnor är vanligast i hemmen, inte vid överfall och våldtäkter i offentliga miljöer.

Förutom att vara ordförande i Kvinnohuset, dit misshandlade kvinnor kan ta sin tillflykt, så är Gun Hedlund universitetslektor på Örebro universitet. Hon har sedan 1980-talet undervisat genusvetenskap och statskunskap.

Hennes föredrag börjar klockan 18.30 på tisdag kväll.

Mer läsning

Annons