Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla julkonserter på söndag

På söndag spar man inte på julstämningen i Kumla. Då blir det nämligen dubbla julkonserter, först på torget och sedan i kyrkan.

Annons

På söndag är det fjärde advent och butikerna i Kumla centrum har extra öppet klockan 13-18. Mellan 15-18 inbjuds det även till julkonsert på torget.

Det är Janssons frestelser med deras julshow som står på programmet. Medverkande är bland annat Helena Salo från talang 2010, Jonas Hjelte som som bäst håller på att jobbar sig in på svensktoppen och Amanda Leek som spelat Pippi i Vimmerby hela sommaren.

Efter att avslutat besöket i centrum, kan man strosa vidare till Kumla kyrka. Där leder på söndag kväll musikerna Lisbeth Hjalmarsson, Anna Stark, Annica Heerman och Jörgen Martinson en stor julkör med ackompanjemang av Frälsningsarméns Musikkår. Under rubriken ”Vi sjunger in julen” bjuds det på både traditionella och moderna arrangemang. Julkören består av körsångare från pastoratets alla körer och tillsammans med musikkåren bjuder de på välsmakande julkarameller som till exempel ”Nu tändas tusen juleljus”, ”Jul jul” och ”Gå Sion Din konung att möta”.

Mer läsning

Annons