Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo kan ha pressat man till rån

Två män har häktats misstänkta för att ha planerat rånförsöket mot Statoil i Kumla den 14 maj.De misstänks också för utpressning mot mannen som nu sitter häktad och polisen utreder om händelsen är gängrelaterad.

Annons
Polisen sökte i och omkring Statoil på Östra Drottninggatan vid lunchtid på torsdagen. Även en hundpatrull fanns på plats.

(Uppdaterad 21.09) Det var den 14 maj som en 26-årig man vid 11-tiden försökte råna Statoil på Östra Drottninggatan i Kumla. Mannen ska enligt polisen då ha hotat personalen med ett pistolliknande föremål. Han anhölls kort efter rånet och häktades sedan misstänkt för försök till rån samt vapenbrott.

Nu har nya uppgifter framkommit i utredningen. Två män, i 20-årsåldern och 30-årsåldern, misstänks ligga bakom rånförsöket. De misstänks också ha pressat 26-åringen till att utföra rånförsöket.

Båda männen greps i onsdags efter att polisen fattat misstanke mot dem. I dag begärde kammaråklagare Louise Helleday männen häktade misstänkta för anstiftan till försök till rån, försök till utpressning, samt stöld.

- De misstänks ha anstiftat rånet. Alla gärningarna är mot den personen som nu sitter häktad, säger Louise Helleday.

De båda männen häktades av Örebro tingsrätt under fredagen.

Åklagaren uppger att det kan ha funnits en hotbild mot den nu häktade 26-åringen och utesluter inte att händelsen är gängrelaterad. Ett spår som polisen utreder.

- Jag vet inte riktigt än hur det ser ut med den saken, jag vill gärna inte gå in på det nu på grund av utredningen. Det skulle kunna finnas bakom, men vi håller på att utreda det, säger Louise Helleday.

Häktningsförhandlingar mot männen hålls i eftermiddag i Örebro tingsrätt.

Efter tips från en läsare: här genomsöker polisen den gripne mannens lägenhet i centrala delarna av Kumla.

Mer läsning

Annons