Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterfrågat gym vid Kvarntorpshögen byggs i vår

Kvarntorpshögen är snart en spänstig attraktion rikare.
Snart inleds bygget av ett utegym vid trappan.

Annons
Träning. Det här är en av stationerna vid utegymmet vid Naturens hus i Örebro. Nu planeras en liknande anläggning intill trappan i Kvarntorp. Foto: PRIVAT

Idén om ett utegym i Kvarntorp framfördes bland annat i ett medborgarförslag för ett och ett halvt år sedan. Frågan har sedan levt vidare berättar Robert Gyllberg på företaget Quite Right.

Nu finns ett samarbete mellan Quite Right, Kumla Skidförening, Kumla kommun och Konst på Hög om att redan i vår börja bygga ett utegym.

Det är tänkt som ett komplement till träningskonceptet Besegra trappan som lanserades i somras.

Träningsstationerna ska ligga direkt intill trappans fot. Hur lång byggtiden blir beror på finansieringen. Kommunen har ingen budget avsatt för ändamålet. I stället vilar ansvaret på företag i Kumla.

– Det finns en hel del företag som vill vara med på sådana här saker bara de får frågan, säger Robert Gyllberg.

Upplägget presenterades på Besegra trappans hemsida i veckan.

Redan nu har en handfull företag har redan berättat att de vill vara med. När trappträningen säsongsstartar officiellt i slutet av april ska en del redan vara byggt. Inköp av material och själva bygget står medlemmar i Kumla skidförening för.

– Det häftiga var att när vi började prata om det här så visade Curth Modin i skidföreningen mej ritningar på ett utegym, säger Robert Gyllberg.

Mer läsning

Annons