Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad premiärtur

Det var många som hängde på låset när skidanläggningen i Kvarntorp öppnade stora backen för allmänheten för första gången i år.

Annons
Första åket. Wilma Oskarsson spänner på sig skidorna inför premiärturen i stora backen. I backen finns snö, men runt omkring täcker snön inte gruset.

Vid den här tiden förra året hade stora backen redan varit öppen i 40 dagar och då med en hel del natursnö i pisten. I går öppnade stora backen med enbart kanonsnö, men inte desto mindre var det en efterlängtad premiär.

Det kunde anas i liften. Vid ett kortare stopp ropade Filip Sjöstedt, som stod väntande på sin snowboard, till den liftansvarige.

– Skynda dig lite.

Det satte möjligen lite extra fart på snöskoterföraren som tog sig upp för backen och såg till att allt började snurra igen.

Urpremiär i backen var det för Thomas och Carina Gyllin från Askersund.

– Vi åker i Storstenshöjden i bland, berättade Thomas.

Nu sparade de in några mils körning och testade Kvarntorpsbacken i stället.

– Jag läste i tidningen att stora backen skulle öppna och kollade upp lite mer om backen. Så nu får vi pröva och se hur det är här, tyckte Carina.

En av säsongens stora förbättringar i Kvarntorp ligger nedanför själva backen. Där har en rymlig värmestuga öppnat. I hyllorna i stugan väntade ryggsäckarna med mackor, varm choklad och annat som behövs för att klara en heldag på konstsnö.

På väg upp. Filip Sjöstedt grabbar tag i ankarliften för en färd upp mot Kvarntorpshögens topp. Det var hans tredje åk i stora backen.
Byter om. Thomas och Carina Gyllin sätter på sig slalompjäxor i den nya värmestugan i Kvarntorp. För dem var det premiär.

Mer läsning

Annons