Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlysning: Svenske  mästarens cykel stulen

Cykeln på bilden är den enda i sitt slag i landet. I går blev landslagscyklisten och svenske mästaren Adam Axelsson från Kumla bestulen på sin italienska ögonsten.

Annons

- Det är så jävla surt! Jag hade bara haft den ett år.

Cykeln är ingen tävlingscykel utan används för vardagligt bruk - den är av märket Pinarello och värd över 13 000 kronor. Adam parkerade den vid Kumla station vid 11-tiden i går förmiddag och låste den med ett grovt lås. När han i går kväll återvände hade någon stulit cykeln. Det fanns inga spår av varken cykel eller lås. Adam polisanmälde stölden och lade upp en efterlysning på sin Facebooksida.

- Det är faktiskt en vän på Facebook som hört av sig och sagt att han tror att han såg en person cykla iväg på min cykel vid 13-tiden i går. Men mer än så vet jag inte. Det är ju ganska folktomt vid stationen mitt på dagen, så tjuven har nog kunnat arbeta ganska ostört, säger han.

17-årige Adam Axelsson tävlar både i landsvägscykel och i skridsko. Han har haft stora framgångar i båda idrottsgrenarna. Nu hoppas han att någon ska ha sett eller hört något som gör att han kan få tillbaka sin cykel.

- Den betyder så himla mycket för mig, säger han.

Mer läsning

Annons