Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekebydagen firades med möten mellan människor

Loppis, veteranbilar och vänner. För tolfte året i rad arrangerades i dag lördag, Ekebydagen.

Annons
Loppis. Det var många som på lördagen besökte Ekebydagen. Besökarna kunde både träffa bekanta och fynda på loppisen och hantverksmarknaden. Foto: Tove Svensson

Ekebydagen instiftades år 2003.

– Det var för att hålla ihop föreningarna i Ekeby. Vi vill lyfta fram det lokala hantverket och vi bjuder in en gäst varje år. I år är det Thomas Lundkvist från Spannarboda. Han är ljudeffektskapare och var med och bildade musikgruppen ”Södra Bergens balalajkor”, säger Jan Engman, ordförande i Ekeby bygdegårdsförening.

Enligt Jan Engman så ska Ekebydagen vara en dag där man kan träffa grannar och gamla bekanta.

Sören och Ulla Persson, som bor i Örebro, tog sin röda Saab 96 från år 1965 när de i dag lördag åkte till Ekebydagen för att träffa gamla bekanta.

– Jag är född och uppvuxen i Gällersta och gick sista året i skolan i Ekeby. Det är trevligt att de ordnar den här dagen, säger Sören som för fjärde året i rad ställde ut sin röda Saab 96.

Förutom att titta på veteranbilar så kunde besökarna gå på loppis, se och köpa hantverk och fika. För de yngre besökarna fanns det ponnyridning och fiskdamm.

Nästa aktivitet som Ekeby bygdegårdsförening arrangerar äger rum i november. Då arrangeras en Musikquizpub med Svenska melodifestivalvinnare från 1950 till 2000-talet.

Hemvändare. Sören och Ulla Persson från Örebro tog sin Saab 96 från år 1965 till Ekebydagen.
Ridning. För barnen fanns det på Ekebydagen på lördagen ponnyridning. De som ansvarade för ponnyridningen var Alexandra Holtbäck med minishettlandponnyn Indian princess, Jenny Rosander-Nordh med islandshästen Rakel och Agnes Welander med Islandshästen Glöd.
Utställning. Det var många som stannade för att titta på veteranbilarna som stod parkerade fram för Ekebys skola.
Jan Engman, ordförande i Ekeby bygdegårdsförening.

Mer läsning

Annons