Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever bjuder på musikalresa

Om en knapp månad lyfter Kumlaby skolas tidsmaskin. Från Teater Folkans scen kommer den göra besök i olika musikaler.

Annons
Reseledare. Molly Larsson och Amanda Mattisson behöver inte sjunga så mycket på scen, men däremot kommer de vara Musikalresans berättarröster. Bild: JAN WIJK

Det har blivit en tradition att Kumlaby skolas elever i årskurs 6 till 9 bjuder på en musikal. Tidigare har man satt upp både Grease och Sound of music.

I år, det femte året i ordningen, blir det ett potpurri från olika musikaler såsom Annie get your gun, West side story, Mamma mia och Chicago.

Även hela scener

– Från vissa musikaler blir det bara sånger, medan det blir hela scener ur andra, berättar den ansvariga läraren Inger Stähring.

Molly Larsson och Amanda Mattisson i klass 6C kommer att vara berättare under Musikalresan och se till att publiken hänger med i svängarna.

– Vi började öva i mitten av hösten, säger de båda, som tror att föreställningarna kommer att gå vägen.

Inte minst på grund av att det fortfarande finns fyra veckor kvar att öva på.

Förra året, i samband med att det var tal om stora besparingar inom Kumlas skolor, var det osäkert om det skulle bli någon ny musikalföreställning. Men besparingarna ställdes in och därmed behövde inte musikalföreställningen göra det.

Under veckan som gick var eleverna ute och satte upp affischer runt om i Kumla om Musikalresan. Föreställningar ges för andra skolor, men det blir även kvällsföreställningar 5–7 juni.

Mer läsning

Annons