Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever erbjuds resa till Kina

De elever på John Norlandergymnasiet som har en Östasieninriktning på sina studier ska erbjudas att resa till Kina. Det har gymnasieutskottet beslutat.

Annons

Till hösten erbjuder John Norlandergymnasiet en Kina och Östasieninriktning på samhällsprogrammet. Det innebär bland annat att eleverna har kontakt med skolor i Kina via nätet och de har även möjlighet att läsa kinesiska som modernt främmande språk.

Gymnasieutskottet har även godkänt ett förslag från skolan om att studierna på Kinainriktningen ska avslutas med en studieresa till Kina. Detta för att besöka de skolor eleverna tidigare haft kontakt med och studera samhällsförhållanden på plats i Kina.

Resan är tänkt att erbjudas de elever som läser på samhällsprogrammet och de elever på Teknikprogrammet och Hotell- och Turismprogrammet som läser kinesiska och önskar en Kinaprofil i sina kurser.

Resan finansieras främst av att eleverna söker bidrag och sponsorer. En underlättande omständighet är även att skolans rektor Ted Rylander själv arbetat och studerat i Kina och har kontakter där som nu blir användbara.

Mer läsning

Annons