Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever hotade med kniv i skolor – kommunen polisanmälde inte

De senaste två veckorna har två barn i tioårsåldern burit kniv och hotat andra elever på två Kumlaskolor. Trots de allvarliga incidenterna har Kumla kommun valt att inte polisanmäla, skriver SVT Örebro på sin hemsida.

Annons

Kommunen förklarar sitt agerande efter händelserna:

"Vi rådgör med polisen och man säger att när det gäller så unga barn så är det bättre att anmäla direkt till socialtjänsten. Annars måste ärendet gå via polisen till socialtjänsten och då är det bättre att vi anmäler direkt till socialtjänsten så att det går snabbare. Och det har man gjort omedelbart", säger Ann-Sofie Vennerstrand, förvaltningschef på förvaltning för livslångt lärande i Kumla kommun, till SVT Örebro.

Den ena händelsen inträffade för cirka två veckor sedan och den andra förra veckan. Efter händelserna har kommunen agerat genom att stänga av de två eleverna under ett antal dagar. Man har också tillsatt extra personal i samband med rasterna.

"Jag har inte förut varit med om att det har hänt och framförallt inte med så här små barn. Det är väldigt obehagligt och ovanligt, säger Ann-Sofie Vennerstrand till SVT Örebro.

Läs också:

Barn drog kniv på skola: Rektorn valde att inte polisanmäla

Mer läsning

Annons