Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dag som fick PRO:arna att må bra

Aldrig någonsin verkade länets pensionärer ha mått bättre än de gjorde i Sannhed i torsdags.

Annons
Målkastningen med ärtpåsen visade sig vara en av de svårare momenten i femkampen. Kanske berodde det på att ärtorna var utbytta mot sten. Trots det var Kenneth Nitsing när att få in en fullträff på NA:s fotograf.

Då arrangerade Kumla PRO för första gången en Må-bra-dag för distriktets alla PRO-föreningar. Inbjudan till en femkamp som gått ut till länets 60 PRO-föreningar fick hyfsat gensvar.

På torsdagen stod ett 130-tal medlemmar i 29 fyrmannalag från 13 PRO-föreningar beredda på speedwaystadions innerplan.

Utmaningen som väntade i femkampen var att kasta en stenfylld ”ärtpåse” genom tre poänghål, balansera en golfboll i en sked, straffsparkar, hästskokast och prickkast med bouleklot. Dessutom fanns en tipsrunda för de rastlösa i väntan på att visa sitt kunnande i femkampen.

– Bra initiativ. Det är trevligt att bli utjagad i friska luften, synd bara att föreningarna från norra länsdelen saknas, summerade Rolf Karlsson från Hällabrottet den första Må-bra-dagen.

Men det kunde naturligtvis inte lägga sordin på stämningen hos kombatanterna i de tävlande lagen. Jubel och applåder över hästskor som landade där de skulle blandades med djupa suckar när bollarna inte tog samma väg som straffläggarna tänkt sig.

Vid boulekastet hade lagmedlemmarna från Baronbackarna radat upp sig. En efter en skickade de iväg sina tre klot vardera.

– Den där går nog in den med, det blir sju poäng, konstaterade domaren Lars-Olov Nylén vid boulekastet.

Han var en av få från Karlskoga som fanns med. Annars kom de flesta deltagarna från Örebro och Sydnärkekommunerna i Kumlas närhet.

Summan av den första Må-bra-dagen är att deltagarna lovordar arrangemanget som ger möjligheten att umgås med PRO:are från andra föreningar under gemytliga former.

Närmast ska Kumla PRO utvärdera Må-bra-dagen för att se om den kan följas av fler.

Hästskokast var en av grenarna när länets PRO-are drabbade samman i torsdagens femkamp på Sannaheds motorstadion. Den första Må-bra-dagen var ett test av Kumla PRO för att se om det gick att samla länets PRO-föreningar under ett friskvårdstema.
Solveig Hörman från Asker-Lännäs PRO-förening darrade inte på manschetten i golfboll på sked tävlingen, trots att hon skuggades av PRO-kollegan Ingrid Carlsson.
Sju poäng blev facit i hästskopkasningen för Ulla Lundberg från Kumla PRO. - Kul att få komma ut i friska luften och möta pensionärer från andra PRO-föreningeningar, konstaterade hon och avslöjade att hon skulle gå på tåfjuttar i straffsparkstävlingen.
Kenneth Nitsing i lag Baronbackarna jobbar in sin straffspark i mål med hela kroppen. När fempoängaren var ett faktum bröt jublet också ut bland lagkamraterna.
Efter att ha klarat av tipspromenaden kände Rolf Karlsson från Hällabrottet att det gällde att stärka sig med en kopp kaffe inför femkampen. - Det gick åt skogen med tipspromenaden. Jag fick nöja mig med sex rätt, sa en i övrigt nöjd Må-bra-dags-deltagare.

Mer läsning

Annons