Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En har bokat egen täppa

En är reserverad och 21 återstår. Det handlar om de tomter som släpptes i kvarteret Täppan i höstas.

Annons

Området ligger i Korsta intill den tidigare vårdcentralen. I närområdet byggdes det bostäder framför allt under 1980- och 1990-talen. Under den senaste femtonårsperioden har inflyttningen till Kumla varit stor, inte minst till småhusområden i norra Kumla. Under den perioden har inte några småhustomter släppts i södra Kumla. Det sker nu och då marknadsför kommunen de 22 småhustomter i kvarteret Täppan. Det sker bland annat på kommunens hemsida där en interaktiv bild av tomterna i Täppan publiceras. Förutom bilden, som syns här ovanför, så kan man enkelt se vilka tomter som är lediga hur stora de är och vad de kostar.

De största är på närmare 1 500 kvadratmeter och kostar då 250 000 kronor.

Kumla kommun noterade förra året att intresset för att bygga småhus ökade igen efter en nedgång. Antalet sökta bygglov under 2014 var mer än dubbelt så många som föregående år, då 14 bygglovsansökningar kom in.

Förutom tomterna i södra Kumla finns det just nu lediga tomter i kvarteret Skäran lite nordöst om de två höghusen på Norra Kungsvägen.

Senare i år beräknas ytterligare 150 småhustomter att släppas i nordvästra delen av Kumla, i områdena Loviselund och Skogsgläntan.

Mer läsning

Annons