Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En jublande elevrörelse

Vialundskolans niondeklassare fick mycket uppskattning under gårdagens examination i Kumlahallen. Publiken jublade när eleverna framförde sina rörelseverk, en gruppuppgift inom dans, gymnastik och idrott.

Annons
Tittut. Rekvisitan varierade sig mellan grupperna och påhittigheten var stor med allt från textade skyltar, hopprep och skolbänkar.

De direktiv som eleverna fått inför uppgiften var att rörelseverket skulle ha ett särskilt tema, innehålla varierade rörelser och med obligatoriska inslag som trampett, matta och dans. Allt framfört till musik som gruppen själva valt och passande till framförandets tema.

– Jag är fortfarande helt skakig i kroppen av adrenalin! Och jag vill ner igen och köra mer!

Det strålar energi om Emma Holmsten, som efter avslutad uppvisning tagit plats på läktaren med de övriga fem deltagarna i sin grupp.

Det var tio lektioners strävsamt övande där även fritiden stundom fått användas, som examinerades i Kumlahallen på torsdagen.

– Det är utifrån det som betyget sätts, hur mycket man har ansträngt sig för att få ihop sitt program, säger Emma.

Counter Strike

Med namnet Counter Strike, hämtat från det välkända dataspelet, och med låtar från bland annat Pirates of the Carribean framförde hon och de andra i gruppen ett sju minuter långt program. Christian Heggöy säger att Emma varit något av en sammanhållande kraft för gruppen, medan han själv ansvarade för deras outfit.

– Vi utgick först och främst ifrån att vi skulle se vilda ut. Jag tror det blev bra, det kändes i alla fall bra och det var roligt att stå inför en stor publik, säger Christian.

De talar också om hur nära de kommit varandra under arbetets gång, hur de flera gånger var nära att ge upp men samtidigt hade himla roligt.

– Nu känns det tomt i stället, och tråkigt att det är slut. Jag hade lätt kunnat arbeta på det här sättet även nästa termin, säger Lina Lejdebo.

Deras lärare i idrott och hälsa, Daniel Bravell, är märkbart rörd efter att alla avslutat sina uppvisningar.

– Jag är så stolt! Jag har jobbat på Vialundskolan i tre år. Det här är mina första niondeklassare och det var med viss bävan jag la ut det här jobbet på eleverna. Och visst, de har våndats mycket under arbetet, gråtit, nästan råkat i slagsmål. Men resultatet blev långt över mina förväntningar, säger Daniel Bravell.

Det gick ju bra! Gruppen Counter Strike pustar ut efter sitt framförande. Övre raden från vänster: Christian Heggöy, Joakim Kinnander och Laura Raci. Undre raden från vänster: Simon Dahlin, Emma Holmsten och Lina Lejdebo.
Matta och trampet var ett stående inslag i gruppernas program. Day Suriya tar sats inför ett hopp.
Gangsterdans. Gruppen Gangsters dansade loss ordentligt under sitt dryga fem minuter långa framträdande.
De här eleverna hade film som sitt tema för rörelseverket. Under programmets lugna del ingick bland annat att lägga sig ned i hjärtformation.
Stor publikfriare. En av de stora publikfriarna i gruppen Känt från tv var Mohammed Ali som trivdes fint i centrum för allas blickar.

Mer läsning

Annons