Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En miljon till bättre belysning

Tekniska kontoret har avsatt drygt en miljon i årets budget till gatu-belysning. I första skedet är det belysningen i Kumlas centrum som ska bytas ut och förbättras.

Annons

Kumlas centrum behöver belysas bättre. Om detta är många ense. Men vägen fram till åtgärdande blev längre än vad kommunen först tänkt sig.

Före jul

– Vi hade som målsättning att få upp ny belysning vid torget till före jul, men när vi väl bestämt vilken armatur vi ville ha visade det sig vara mycket lång leveranstid på dessa, säger tekniske chefen Per Halldin.

Nu ska de nya lamporna i stället finnas där till nästa jul. Samtidigt byts de nuvarande kvicksilverlamporna på 125 watt ut mot den miljö-

vänligare varianten med metallhalogenlampor på högst 70 watt.

Bidrag

– Kommunen står för den större delen av kostnaden, men vi får även bidrag från Naturvårdsverket till detta, säger Per Halldin.

I höstas lämnades ett medborgarförslag in om bättre belysning vid övergångsställen. Kommunstyrelsen har nu beslutat att bevilja det förslaget, eftersom det ligger helt i linje med det arbete som pågår med gatubelysningen.

Mer läsning

Annons