Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En minnesvärd sommarkväll

Rekordmånga bilar och besökare som aldrig ville åka hem i den fina kvällen. Arrangörerna till veteranbilsträffen i Sannahed kan inte annat än gratuleras till en lyckad kväll.

Annons
- Bilar och fint väder, bättre kan det inte bli!Stefan Karlsson och Monica Westermark, från Pålsboda, inledde kvällen med en kopp kaffe vid sin Ford Thunderbird.

– Hon som gick runt och räknade bilar slutade räkna vid 215, då hon inte orkade mer, säger Roland Sandberg, ordförande i Nerikes Fordonshistoriker, som uppskattar att upp emot 240 bilar fanns på den stora gräsplanen intill hembygdsgården på onsdagskvällen.

– Vädret har en stor del i att det blev så lyckat. Alla går och väntar och väntar och så blev det en sån här fin kväll lagom till nu.

Den som ville ha sin ögonsten parkerad i innersta cirkeln intill midsommarstången, huvudattraktion sist det begav sig, nu redan vissnad, befann sig på plats redan en och en halv timme inne kvällen egentligen tog sin början.

De många besökarna minglade bland hantverk och fordon och fällde kommentarer kring det de såg.

– De tvåfärgade bilarna är allra finast.

– Titta, en gammal Zündapp, en sån hade jag som ung!

– Mamma, kan jag få en godisklubba?

Flaggan i topp för äldre bilar.
Inger Pettersson stickar på en Barbietröja mellan besöken vid sitt hantverksstånd. - De allra flesta är ju mest intresserade av bilar en sån här kväll, men vi hantverkare tillför ändå något mer i miljön här.
Kö. Det var under en stor del av  kvällen kö till Brunnskällan, inte för att dricka brunn men väl för att köpa korv och fika.
Korv serverades på löpande band.
Erik Karlsson vid sin gröna Folka från -75, sista året som dessa bilar såldes i Sverige.
Motorcykelhistoriska klubben deltog under kvällen.
Hjälm ska man ha.
Epadetalj.
Från Motala kom detta ekipage.
Liten. Många fick böja på nacken under kvällen för att kunna kika in i denna lilla husvagn.
Det blev så många fordon att till och med mopeder behövde dirigeras. Karl Johansson pekar ut rätta riktningen.
Det ryktas om en del bestyr med att få gräsplanen i körbart skick, men resultatet blev till slut bra och fullt med bilar blev det också.
Retro.
Agnes Nygren, en av kvällens yngre besökare bland bilarna.

Mer läsning

Annons