Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En musikstudio nearby

Efterfrågan fanns, men inte tillgång. Linus, Joacim och Jesper slog två flugor i en smäll och gjorde verklighet av sin dröm samtidigt som de tillgodosåg efterfrågan.

Annons
Studion. Linus Corneliusson och Joacim Carlsson utgör två tredjedelar av gänget bakom Kumlas nya inspelningsstudio, Nearby Music Studio.Bild: Pia Gyllin

Joacim Carlsson och Linus Corneliusson gick naturestet ihop på Alléskolan. Sedan fortsatte de på musikhögskolan i Örebro, Joacim på musiklärarprogrammet och Linus musikproduktionskursen.

– Musikintresset har väl alltid funnits och vi har spelat in lite hemma. Men det är så svårt att få plats med ett trumset i garderoben, säger Joacim leende.

– Då var det bara en dröm att en gång ha en egen studio, men sedan kom vi på att det kan man faktiskt ha. På riktigt! tillägger Linus.

Började bygga drömmen

Och så började de bygga drömmen. I juni flyttade de två killarna och deras kollega Jesper Jensen in i en byggnad i Kumla. Studion fick namnet Nearby Music Studio. För det är mest lokalt de satsar.

– Det finns så många band i Kumla. Studiefrämjandet har massor av bra band, och ABF också. Det finns hundratals band här i närheten, säger Linus.

– Och Kumla ligger bra till att ha en studio i eftersom det är lätt att ta sig hit från Hallsberg, Laxå eller var man nu är.

Såg film om Beatles

Båda killarna är ursprungligen från Kumla, men flyttade till Örebro för studierna. Linus som är klar ska snart flytta tillbaka till hemstaden.

Drömmen för trion är att kunna driva studion framgångsrikt och för Linus del är målet att arbeta heltid där. Killarna skriver också en del musik och hoppas kunna sälja material till andra band. Eller, om ingen, vill köpa det, spela in det själva. Alla tre spelar eller ha spelat i band.

– När man var liten och såg film om Beatles såg man alla tjejer som stod och skrek. Då tänkte man att aha, det är så man ska göra! Det var väl därför man började med musik, berättar Joacim som med tiden även hittat andra fördelar med att arbeta med musik.

Och tur är väl det.

– För det är nästan bara killar som kommer hit och spelar in i alla fall, säger Linus med ett snett leende.

Embrace Elijah, vars bandmedlemmar är från Kumla och Örebro, är ett av de band som spelar in på Nearby Music Studio. Trummisen Niclas Lundin tycker att det är bra med en lokal studio.

Mer läsning

Annons