Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericsson samverkar om utbildning

På sikt hoppas John Norlander kunna samverka med fem-sex Kumlaföretag inom ramen för teknikprogrammet. Men man startar med en trio där Ericsson är störst.

Annons

Ett samarbete med Ericsson har stått på John Norlander-gymnasiets önskelista en längre tid, men först nu har det realiserats.

För Ericsson var det av största vikt att fler företag var involverade och när så blev fallet så hoppade Ericsson på samarbetet.

– Vi har ju redan ett bra samarbete med Kumla kommun inom flera områden. Nu fördjupas det och blir det lyckosamt så kan det växa, tror Anders Bergstrand, platschef på Ericsson i Kumla.

Han berättar att Ericsson har liknande samarbeten med gymnasieskolor på andra orter där man har fabriker, såsom i Katrineholm och i Falun.

– Vi, som ett teknikledande företag, har behov av att rekrytera de bästa inom teknikområdet. Därför är vi måna om att det utbildas ingenjörer och tekniker, säger Anders Bergstrand som svar på varför Ericsson går in i ett samarbete med John Norlander-gymnasiet.

Det handlar dock inte om att plocka elever direkt till Ericssons produktion från skolbänken, utan om ett mer långsiktigt arbete med att få fler elever än i dag att intressera sig för teknik och naturvetenskap.

Mer läsning

Annons