Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Extra allt" när biblioteket bjuder på Kulturlördag

Annons
Till Kumla. Kävesta folkhögskolas danslinje medverkar under Kulturlördag på Kumla bibliotek. Bilden togs vid en föreställning 2010. Arkivfoto: Lennart Lundkvist

Det är några år sedan en liknande satsning gjordes på biblioteket, men nu är det alltså dags för en lång eftermiddag med ”extra allt”.

– Vi har ju mycket av vårt program i veckorna, men kanske att det kan vara lättare för folk att komma en lördag, funderar Gertrud Åstrand, chef för kulturavdelningen.

De som kommer loss på lördag har en hel del att välja på. Mellan 11 och 16 bjuds bland annat tonsatta dikter av Karin Boye och Sonja Åkesson, dans av elever från Kävesta folkhögskola, konst, släktforskning och råd om datorer och smarta telefoner.

De mest namnkunniga gästerna är författaren Katerina Janouch och metereologen och författaren Pär Holmgren. Janouch, som både skriver barnböcker och vuxenromaner, kommer att berätta om sitt författarliv. Holmgren föreläser om klimatfrågan kopplat till energi, ekologi och ekonomi.

Hur tänkte ni när ni satte ihop programmet?

– Vi försöker få ett brett program som riktar sig till flera målgrupper. Sedan handlar det ju om vilka som är möjliga att boka, säger bibliotekarien Christina Carlson.

Mer information finns på Kumla kommuns hemsida.

Mer läsning

Annons