Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få elever väljer John Norlander

John Norlander-gymnasiet är långt ifrån hetast när niondeklassarna väljer till gymnasiet i höst.

Annons

Om en vecka går tiden ut. Då är det sista valdag för närmare 300 Kumlaungdomar som ska börja första årskursen på gymnasiet.

70 sökandeMerparten av dem kommer att läsa på andra gymnasier än Kumlas egen John Norlander-skola.

När det första preliminära gymnasievalet gjordes tidigare i våras så valde 70 ungdomar att söka till något av JN-gymnasiets program. Endast drygt hälften är behöriga.

Svagast är intresset för skolans teoretiska program.

Långt från måletAllt sedan starten har skolans mål varit att på sikt ha 500 elever. I dag, nästan tre år efter att skolan först slog upp sina portar är elevantalet 287.

120 av dem är från andra kommuner. Den siffran kan antas minska eftersom två av skolan populära program, fordonsprogrammet och hotell- och restaurangprogrammet numera även finns på närbelägna Alléskolan.

John Norlandergymnasiet jobbar på med marknadsföring och rekrytering in i det sista. Målet är att åtminstone få ytterligare 30 elever att välja ”Kumlaalternativet”. Ett led i den spurten är kvällens konsert med hårdrocksgitarristen Ryan Roxie.

Om det inte lyckas ligger gymnasienämnden i startgroparna för att se över John Norlander-gymnasiets organisation – i klartext att lägga ned mindre populära program.

Mer läsning

Annons