Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få sökande till internationell skola

I höst flyttar Skogstorpsskolans två engelska enheter till Ericssons utbildningshus. Det är starten för den internationella skola socialdemokraterna vill ha.

Annons

NA har tidigare berättat om socialdemokraternas planer på en internationell skola i kommunal regi. De presenterades först i höstens valrörelse och i årets budget är två miljoner kronor öronmärkta som möjliggör en start för skolan till hösten 2011.

Upplägget för skolan skulle utredas under de första månaderna i år. Utredningen har dröjt vilket väckt kritik från både föräldrar och elever, som vill veta vad som gäller inför starten av höstterminen.

Informationsträffar

I mitten av mars hölls så informationsträffar där det framgick att skolans två engelskspråkiga enheter får sin bas på det närbelägna utbildningshuset.

– Vi har en vision om en internationell skola, säger Stefan Svensson, (S) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Början blir de två enheterna, men Stefan Svensson säger att verksamheten ska utvecklas med tiden.

Till höstterminen har fyra elever, som ska börja årskurs sex, sökt specifikt till de engelska enheterna.

Så någon stor anstormning till just den engelska delen av verksamheten har det inte blivit. Anledningen kan vara att informationen kom ut sent och att den internationella skolan inte marknadsförts.

Det bekymrar inte Stefan Svensson så mycket.

Han håller det inte för troligt att elever som redan har börjat på skolor i Örebro väljer att flytta tillbaka till Kumla.

–Däremot kan man minska intresset i framtiden. Vi såg ju när den engelska enheten skapades på Skogstorpsskolan att intresset för att söka till skolor i Örebro, med den profilen, minskade, säger Stefan Svensson.

Förutom viljan att skapa en skola där undervisningen sker på engelska får flytten en annan effekt.

När drygt 150 elever från skolan får sin bas några hundra meter bort frigörs utrymmen inne på själva skolan. Och det kan behövas.

– Vi har ett väldigt högt tryck på Skogstorpsskolan, säger Stefan Svensson.

Fotnot: Skogstorpsskolans rektor Gunilla Kalmnäs ska ansvara för hur den nya verksamheten organiseras. NA har under en längre tid sökt henne, men hon har inte gått att nå.

Mer läsning

Annons