Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen Skeppners jubel välkomnar mc-kortegen

– Det här är större än nyår för oss!
Varje år när mc-kortegen färdas mellan Kumla och Askersund, hälsas de vid infarten till Sannahed av familjen Skeppner och deras vänner och bekanta.

Annons
En ivrigt påhejande Benny Skeppner.

Det viftas med flaggor, ropas och hejas. Ju mer gensvar ute från de förbipasserande motorcyklarna, ju större jubel från familjen Skeppners gräsmatta och balkong.

– Min dotter Margithe Skeppner flyttade hit för elva år sedan. Traditionen med det här kom sig av att vi direkt märkte hur bra man såg bort längs vägen in mot Kumla när mc-kortegen kommer körandes på valborg, berättar Benny Skeppner, som till vardags driver Kumlas fotobutik och även har ett brinnande motorintresse.

– Egentligen gillar vi som träffas här främst bilar, men motor som motor, vi har gjort det som en kul grej att heja på allt mc-folk.

Samtalet avbryts flera gånger av att Benny vevar med hela armen för att få fler besökare att svänga av Sannahedsvägen och komma in till gemenskapen i trädgården.

Barnen har mycket kul, de också. Vid sidan av att även de hejar på mc-folket, från balkongplats, har de bland annat en inhyrd hoppborg och en stor studsmatta att roa sig med.

Efter en kvart har de flesta motorcyklarna passerat. Men festen fortsätter ändå. Flera av gästerna ska sova kvar i husvagnar, för att vakna upp till en skön helgdag fortsatt i goda vänners lag.

Margithe Skeppner har byggt en ny veranda, vilket kan behövas då besökarna blir allt fler för varje valborg.

Mer läsning

Annons