Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgsystem gör susen på tutbingo

Drive in-bingon vid Idrottsplatsen är en tradition. Många av spelarna har sina egna traditioner och knep för sig för att kamma hem storvinsen.

Annons
På första parkett sitter Barbro Andersson, Sune Ramström, Gudrun Andersson och Åke Sjöberg. De har spelat tutbingo så länge det funnits möjlighet och tycker att det är ett utmärkt sommarnöje.

Några minuter innan start rullar det fortfarande in bilar på grusplanen, men många av deltagarna har varit här sedan länge. De har dukat upp bord och stolar och hängt solskydd för bilrutorna. Barbro Andersson har plockat fram sitt pennskrin.

–Jag kör med olika färger på olika rader, då får man en bättre överblick, förklarar hon.

I väskan finns en plastlåda, även den fylld med pennor. Man måste vara förberedd ifall den första uppsättningen skulle ge upp under spelets gång.

Barbro spelar tillsammans med väninnan Gudrun Andersson. Det har de gjort i många år - varje vecka.

–Ja, vi är här jämnt. Vi tar inga pauser, då kan man ju missa något, säger Gudrun som även hon kör med färgpennor på sina brickor. De båda damerna har förutom varandra även sällskap av Åke Sjöberg och Sune Ramström, men de använder vanliga bläckpennor. En var bara.

– Bingo är så roligt, det blir nästan som ett gift, berättar Gudrun när hon tar plats i sin fällstol.

–Man måste hit varenda vecka, annars tänker man att om jag inte är där, då vinner ju någon annan! skrattar Barbro.

Vinsterna har det blivit si och så med den senaste tiden, men damerna har ändå förhoppningar om dagens spel. När utroparen testar högtalarna sätter de sig i spelställning med pennorna redo.

Nummer ropas ut och det tutar både här och där. Hos kvartetten med färgpennorna är det dock tyst. Åke är den som verkar ha mest tur av dem.

–Nu fattas det bara 31 och 68, säger han hoppfullt.

–31, meddelar utroparen.

–Säg 68 nu då, säg 68!

–Sext...on.

Spelet är över.

Stefan och Marina Gunnarsson spelar bingo för att stödja dottern Linns fotbollslag. Några vinster har det aldrig varit tal om, och nu har familjen gett upp hoppet.–Vi åker hit för att ha trevligt och tar med oss fika och godis. Vinner gör vi aldrig ändå, säger Marina.
Det är trevligare att sitta ute och spela, så Mari och Pia Christian har övergett bilen för ett medtaget bord med stolar. För att ändå kunna vara med och meddela om det blivit bingo håller Pia hårt i sin tuta.

Mer läsning

Annons