Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartfylld fyrtioårsfest vid Söderhavet

Simma 200 meter, cykla en mil och spring tre kilometer. Det är ett lyckat recept på en fyrtioårsfest om du frågar Robert Thor.

Annons
Kalasstart. Rätt ut i vattnet bar det för de festdeltagare som valde att ställa upp i Roberts 40-årstriathlon. Kvar på stranden stod övriga festdeltagare och hejade på. Bild: JAN WIJK

Om två veckor fyller Robert Thor år, men då är vattentemperaturen allt för låg. Så Roberts 40-årstriathlon gick av stapeln redan i lördags.

I bra väder kastade sig ett 20-tal födelsedagsfirare i Söderhavets vatten med något ovanliga festkläder. Tävlingar på kalas är väl inte alldeles ovanliga, men då rör det sig snarare om tipspromenader eller musikfrågesporter.

Att det blev festtriathlon för Roberts del har att göra med att ett nystartat motionärsliv för några år sedan.

– När jag var 30 år tyckte jag att jag hade ordning på kroppen, men för sex år sedan när jag ställde mig på vågen visade den 0,1 ton, noterar Robert.

– Jag insåg att om jag fortsatte på den inslagna vägen så skulle snart vågen visa 110 kg och jag skulle inte kunna knyta mina egna skosnören.

Chips byttes mot bättre mat och tv-soffan mot motion. Robert gick ner 20 kilo och har hållit vikten sedan dess.

Motion och rörelse är numera vardag, konstaterar Robert.

Och det var den vardagen han tog med sig när det var dags för fest.

Hur var reaktionerna från gästerna inför loppet?

– En del tog det med en klackspark och undrade om de kunde få plats med en champagneflaska i cykelkorgen, medan andra har suttit och räknat på hur många sekunder de kunde tänkas förlora på att byta skor mellan cyklingen och löpningen.

Robert själv gjorde sitt bästa för att ge tävlingen status genom att köpa in prispokaler. Dels till den som först kom i mål och dels till den som kämpat bäst.

– Det är det viktigaste priset och det röstades fram av deltagarna.

Prisutdelningen skedde när festen fortsatte i partytältet hemma i Fylsta på lördagskvällen.

Nummer 40 så klart. Med startnummer 40 på magen redogjorde Robert Thor för tävlingsförutsättningarna innan festligheterna började. Bild: JAN WIJK
Festklädd? Byta till torra kläder eller cykla i badbyxor? Det valet måste göras innan det var dags att cykla tur och retur Söderhavet-Statoil i Kävesta. Bild: JAN WIJK

Mer läsning

Annons