Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Februari: Björn Lindqvist

Annons
Björn Lindqvist. En eldsjäl inom innebandyn i Kumla, och Kumlasajtens ”Månadens kumling” i februari 2012.BILD: HÅKAN EKEBACKE

Februaris ”Månadens kumling” är en eldsjäl inom Kumla innebandyklubb. Han heter Björn Lindqvist, är 37 år, och hör hemma i centrala Kumla ihop med hustrun Maria och deras två barn Anton och Emelie. Till vardags jobbar Björn på Schur pack i Kumla, där man tillverkar förpackningar i kartong.

Berätta, vad är det du gör i Kumla IBK?– Jag är lagledare för pojkar -96, där jag hamnade när sonen började spela 2005. I dag är jag lagledare, och så sitter jag som ledamot i klubbstyrelsen sedan två år tillbaka.

Vad är roligast med att leda ett lag?– Att få dela glädjen och besvikelsen med grabbarna och de andra ledarna när det går bra eller dåligt. Jag gillar också att hålla koll på allt runt omkring, inte bara matcherna.

Hur mycket tid lägger du ner på innebandyn ungefär?– Mellan 15 och 20 timmar i veckan ungefär, och då handlar det om allt från träningar, boka domare, skjutsa hit och dit, skriva matchprotokoll, inrapportering av matchresultat och så vidare.

Gillar du fler sporter än innebandy?– Jo då, en del fotboll har man lite koll på.

Spelar du själv?– Nej, jag har aldrig spelat innebandy men fotboll och volleyboll.

Vad gör du när det inte handlar om jobb eller innebandy?– Då umgås jag med familj och vänner.

Hur länge har du varit Kumlabo?

– Jag flyttade hit 1995 från Örebro, men ursprungligen kommer jag från Borås.

Hur trivs du då?– Jag måste säga att jag trivs jättebra i Kumla. Jag gillar närheten till allt.

Och om du får önska dig en förändring vad gäller Kumla, vad skulle det bli då?– Ett stort föreningscenter där alla föreningar kunde vara. Det skulle skapa ett bättre samarbete mellan alla föreningar.

Mer läsning

Annons