Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festlig blandning gjorde torget trångt 

Välbesökt och uppskattad. Det är två ord som passar in på gårdagens festliga torgblandning kallad Kumladagen.

Annons
Fullt på torg. Den här utsikten hade körerna som strax efter lunch bjöd på sång från scenvagnen. Kören hade sångare från Hagsakolans kör, Svenska kyrkans körer, Betaniakyrkan i Åbytorp och Kulturskolans kör och sångare. Bild: JAN WIJK

Från tidig förmiddag till sen kväll var det aktiviteter på torget.

– Finessen är att det händer så många olika saker under dagen, sade Hans Bodin på Kumla Promotion, en av dem som höll i trådarna för arrangemanget.

Redan från start var Kumlaborna, så att säga, med på noterna. Från scenen vid torget startade Christer Folkesson redan klockan tio ett melodikryss. Fontänten var avstängd och i stället hördes bland annat ”Brusa högre lilla å” i högtalarsystemet,

I andra änden av torget inramades beachfotbollsturneringen av modernare tongångar från egna högtalare. Elva lag deltog i turneringen och där fanns hela tiden ett gäng supportrar som hejade på de kämpande tremannalagen.

Dagens längst kö bildades när det var dags för elvakaffe. Sveas konditori valde att bjuda på tårta för att uppmärksamma att det är 70 år sedan deras verksamhet startade.

Konst på torg, där amatörer får visa upp sina konstverk, var en del av Kumladagen. Den samordningen innebar att konstevenemanget fick långt mer besökare än vad som varit fallet de senaste åren.

Besökare lockades också till hantverksmässan, bokloppisen och ”Minns du sången” med andliga sånger.

Även utställande föreningar och företag samt inte minst de politiska partierna som tävlar om väljarnas röster 19 september fick många kontakter på torget.

– Det är en underbar dag med bra väder. Att det rör sig mycket folk här och det finns ett tillfälle för folk att råkas tycker jag är det bästa med Kumladagen, recenserade Jörgen Sternoff, som var en av dagens torgminglare.

Mötena fortsatte vid uteserveringarna kring torget och vid fotbollsplanen innan hela Kumladagen avslutades med dans till Elegance.

God dag. Kumladagens längsta kö bildades utanför Sveas konditori som firade 70-årsjubileum genom att bjuda på tårta. Här är det Carina Falk som sköter tårtspaden. Bild: JAN WIJK
Ingen sand i skorna. Barfota- eller strumplästspel var modellen under Kumladagens beachfotbollturnering. Bild: JAN WIJK
Valtal? Med valet vara några veckor bort utspelades en hel del samtal vid partiernas valstugor. Bild: JAN WIJK

Mer läsning

Annons