Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler aktiviteter får plats i Sturepalatset

Nu i september tar Studiefrämjandet och Kraxkompaniet över Sturepalatset. Planeringen för verksamheten i huset är i full gång.
 – Just nu letar vi främst aktiviteter att ha på dagtid, säger Susanne Karlsson från Kraxkompaniet.

Annons
Planer. Susanne Karlsson och Sture Johansson i de ännu tomma lokalerna på Sturepalatsets nedervåning.

Sedan tre år tillbaka har revyföreningen Kraxkompaniet haft verksamhet i de lokaler Studiefrämjandet hyrt i Sturepalatset. Då har konsultföretaget Elva varit fastighetsägare och haft sin egen verksamhet på undervåningen.

– Nu ville de expandera och flytta in i nya lokaler, och då ville de sälja. Vi har ju redan så mycket verksamhet här, så nu har vi köpt huset, säger Sture Johansson, verksamhetsledare på Studiefrämjandet, och fortsätter.

– Det här är den största investering vi gjort i Kumla. 2,5 miljoner kommer vi att investera totalt.

Då ingår vissa redan genomförda renoveringar, och näst på tur är yttertaket.

– Vi vill att folk ska tycka det är trevligt att bo i Kumla, och de ska kunna vara med själva och göra aktiviteter, poängterar Sture.

Även om Studiefrämjandet kommer att vara fastighetsägare, blir det Kraxkompaniet som kommer att sköta själva verksamheten.

– Ja det är vi som kommer att göra jobbet, instämmer Susanne Karlsson, ordförande i Kraxkompaniet.

– Just nu letar vi aktiviteter att ha på dagtid. Jag vill verkligen starta en seniorteater till exempel. Sykurser, stickkafé och liknande kan det nog också bli till en början, säger Susanne.

– Alla som har idéer får höra av sig. Det är öppet för alla kulturella aktiviteter. Fokus kommer dock bli på teater och revy, säger Sture.

Läs mer i onsdagens tidning.

Mer läsning

Annons