Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera nya förslag från Kumlas medborgare

Ny gång- och cykelväg, ny ljudanläggning till Kvarngården och busskur till Smedstorp. Det föreslås i tre nyinkomna medborgarförslag till kommunen.

Annons

Gång- och cykelvägen önskas till Köpmangatan och Järsjögatan, för att knyta an till redan befintlig gång- och cykelväg på Viagatan. Berne Persson, som skrivit medborgarförslaget, påpekar att vägavsnittet i dag används flitigt både som promenadstråk och av de anställda på Kumlaanstalsten. Samtidigt kör mycket tung trafik på dessa gator, och en gång- och cykelväg skulle därför öka säkerheten.

Kvarngårdens ljudanläggning lämnar en hel del övrigt att önska, tycker Esso Engwall. Varje vecka uppträder någon föreläsare eller artist på Kvarngården inför en större publik och önskemålet här är alltså en ny ljudanläggning.

Sista nyinkomna medborgarförslaget är undertecknat Felicia Åkerstedt och Maude Blume. De åker ofta buss från Smedtorp och har synpunkter på att det finns en busskur endast i norrgående riktning. De önskar en busskur även för de som ska färdas söderut.

Mer läsning

Annons