Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flicka nära drunkna i fontänen

Det där kommer gå åt helvete, tänkte Michael Ingebrigtsen, då han såg fyra barn leka på kanten av fontänen på Kumla torg. Nästa gång han tittade dit fanns bara tre barn synliga.

Annons
Livräddare. Michael Ingebrigtsen gjorde en hjälteinsats då han hjälpte en liten flicka som ramlat ned i vattnet vid fontänen på torget i Kumla.

”Föräldrar, ha uppsikt över era barn när de leker vid fontänen på Kumla torg.”

Den uppmaningen vill Mullhyttebon Michael Ingebrigtsen ge efter en otäck incident där i förra veckan.

Vid 14-tiden tisdagen den 3 augusti satt Michael med sin hund Thyra på en bänk intill fontänen.

Fontänen har flera kraftiga vattenstrålar i en bassäng med ett par decimeter djupt vatten. Runt bassängen löper en träbänk, och det var där som fyra barn lekte när Michael uppmärksammade dem.

– Jag tänkte att det där kommer gå åt helvete, de klättrade upp på det låga räcket runt fontänen och befann sig mycket nära vattnet.

Michael såg en kort stund bort åt annat håll. När han åter vände blicken mot fontänen fanns där bara tre barn.

Flicka under vattenytan

– Jag rusade direkt upp och fram till fontänen. De tre barnen stod som paralyserade och stirrade ner i vattnet. En liten flicka låg under vattenytan och fäktade med armarna.

Michael drog upp flickan i sin famn. Hon skakade och grät, och det rann vatten hur hennes mun.

– Det var riktigt synd om henne. Några sekunder till så hade det nog krävt hjärt- och lungräddning för att hjälpa henne, säger Michael som satt kvar och tröstade flickan.

Ett av de äldre barnen sa att det skulle hämta dit pappan och sprang bort till Önskabutiken, ett 50-tal meter från fontänen. Strax kom en man skyndsamt fram till Michael och drog utan ett ord med sig flickan därifrån.

Michael, som själv var rätt skakad efter händelsen, satte sig igen på bänken. Efter en stund kom familjen förbi platsen och flickan pekade på Michael och säger att ”där sitter han som hjälpte mig”. Men det vuxna paret bara tittar på Michael och går därifrån.

– De kunde gett mig handen och sagt tack så mycket, det tycker jag nog.

Michael vill berätta om det som hände så att inte fler barn ska råka illa ut.

– Det är en fin fontän, och att sätta upp plexiglas runt kanten som skydd skulle säkert inte bli så vackert. Men barn ska aldrig lämnas utan uppsikt nära vatten, och det borde föräldrar tänka på när de är på torget.

Mer läsning

Annons