Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkkära Lill-Babs gästade bokhandel

Många tog tillfälligt i akt att få träffa Lill-Babs, då den folkkära artisten gästade först bokhandeln i Askersund och senare samma dag bokhandeln i Kumla. Anledningen var den nya boken ”Barbro”.

Annons
Flitigt fotograferad. Lill-Babs ler vant framför kamerorna. Här är det Marianne Sundman som blir med på bild, med maken Stig Sundman som fotograf. – I slutet av 1950-talet spelades radioprogrammet Snurran in här på Folkets hus i Kumla. Då var jag i 10-års åldern och med i publiken, säger Stig.

Vid lunchtid köade besökare i Askersunds bokhandel för att få autografer och boksigneringar, och framåt sen eftermiddag skedde samma sak i Kumlas bokhandel.

– Det kommer många besökare till alla platser vi besöker, och många av dem är såna som aldrig annars går på den här typen av arrangemang. Man blir riktigt rörd, säger Eva Ahlkvist, förläggare till boken ”Barbro”.

Förhoppningen om att även bokens författare, Lotta Brommé, skulle närvara gick i stöpet, säkert till fleras besvikelse. Men för Lill-Babs del gällde såklart att hon klarade sig utmärkt väl på egen hand, leendes framför kamerablixtar och med både barn och en och annan man i sitt knä.

Flera som NA talar med berömmer Lill-Babs för att vara genuint duktig som artist och för att hon vid 75 års ålder fortfarande är aktiv.

– Lill-Babs och jag är jämngamla så jag har följt henne under hela hennes karriär. Starka minnen har jag inte minst från då jag var ute och dansade i parker till hennes musik. Och boken innehåller väldigt fina bilder, säger Elsie Persson.

– Jag ska hem direkt nu och kolla i nya boken, säger Linda Nordström.

Mer läsning

Annons