Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbättrad närhet – men färre besök

kumla. För ett drygt halvår sedan flyttade polisen in i stadshuset i Kumla.– Det vi har vunnit är framförallt närheten, säger polisinspektör Eric Marcusson.

Annons

För sju år koncentrerade polisen i Sydnärke sina resurser till Hallsberg. Kvar i Kumla blev en handfull inspektörer i för stora lokaler på Magasinsgatan.

Förra året skrev kommunen och polisen ett avtal som innebär att polisen hyr lokaler i stadshuset. De kan även ta hjälp av kommunreceptionens tjänster i viss mån.

– Vi har känt oss väldigt välkomna i kommunhuset och har inte stött på några stora problem, säger polisinspektör Eric Marcusson.

Fyra poliser utgör grundbemanningen i Kumla. Utryckningar och andra ”snabba” ärenden sköts från Hallsberg.

Ungdomsbrottslighet

Närpoliserna i Kumla arbetar framförallt med ungdomsbrottslighet, alkohollangning och förebyggande arbete på skolor och fritidsgårdar.

– Vår huvudsakliga samarbetspartner på kommunen är socialförvaltningen och dem har vi nu vägg i vägg. Det har gjort vårt arbete mycket lättare, säger Eric Marcusson.

Måndag och onsdag

Närpolisstationen har expeditionstider måndagar och onsdagar. På övrig tid kan man nå poliserna genom polisens egen växel eller via kommunväxeln. Generellt sett tycker poliserna i Kumla att man får färre besök än när man var på Magasinsgatan.

– Av okända skäl har inlämningen av hittegods har minskat. Att vi har färre besök kan hänga ihop med det, funderar Eric Marcusson.

Praktiska problem

Lite praktiska problem finns fortfarande kvar. Bland annat att hittegodslagret och garaget finns kvar på Magasinsgatan.

– Men det är sådant som kommer lösa sig, säger Marcusson och hänvisar till bygget av ett större hyreshus i kvarteret intill. När det står klart så kommer polisen hyra både bilplatser och förvaringsutrymmen av Kumla bostäder.

Mer läsning

Annons