Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fördröjd jämställdhetsplan efter återremiss

Kumla kommun är på gång att ta fram en ny jämställdhetsplan. Men än finns inget klart, och än längre dröjer det då planen nu är sänd på återremiss.

Annons

Kumla kommun är på gång att ta fram en jämställdhetsplan. Men än finns inget klart, och än längre dröjer det då planen nu är sänd på återremiss.

Kumla. Det som just nu finns att luta sig emot i jämställdhetsarbetet i Kumla kommun är en policy antagen av fullmäktige 2006. Den ska nu ersättas av en jämställdhetsplan.

I slutet av förra året enades man i samverkansgruppen mellan kommunen och de fackliga organisationerna om ett förslag till jämställdhetsplan. De områden som man i den vill prioritera de fyra kommande åren är:

Sjukfrånvaron hos kommunens anställda

Ofrivilliga deltider

Upplevelser av den fysiska och psykosociala arbetsmiljön

Förekomst av trakasserier och sexuella trakasserier

Omotiverade löneskillnader

För samtliga gäller att också titta på de skillnader som finns i andelen män och kvinnor.

De som ansvarar för jämställshetsarbetet är de tjänstemän som ingår i jämställdhetsgruppen, där fem sex personer från de olika förvaltningarna ingår.

– Det gäller att hålla liv i arbetet med jämställdhet och även få in det i det vanliga arbetet på kommunen, säger Malin Holm, Kumla kommuns personalchef.

Vid det senaste mötet med kommunstyrelsen återremitterades förslaget. Detta eftersom S-majoriteten ville att även den övriga diskrimineringslagstiftningen skulle bakas in i förslaget.

Mer läsning

Annons