Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Före detta kyrka blir kontorshotell

Rymden i kyrksalen och korset i fonden finns kvar, men i övrigt är den före detta Centrumkyrkan ombyggd. VA-konsulten Elva håller på att göra om kyrkan till ett litet kontorshotell.

Annons
Konsultföretaget Elva har funnit en ny bas. Sedan i höstas arbetar bland andra Jörgen Carlsson, Mats Andersson och Patric Lundfeldt i det som tidigare var Centrumkyrkan.

När Centrumkyrkan och Ebeneser slogs samman och bildade Fylstakyrkan så fick man en kyrka över. Cent-rumkyrkan på Stationsgatan användes till en början sporadiskt, men bjöds sedan ut till försäljning.

VA-konsultföretaget Elva köpte fastigheten sommaren 2008, men först på senare tid har det återigen blivit liv i lokalerna.

Bottenvåningen är numera en av två baser för Elva, huvudkontoret finns i Motala.

Tidigare fanns Elva inne i centrala Örebro, men där fanns inte utrymme att expandera och i det läget dök kyrkan i Kumla upp.

– Det passade oss perfekt, säger Mats Andersson.

Dels ligger den nära järnvägsstationen och är lätt för besökare att ta sig till. Och dels är det nära till Hallsberg där Elva är ansvarig för flera KY-utbildningar.

Vad som händer med den före detta kyrksalen är inte bestämt än.

– Vi kommer nog att hyra ut den. Den kan ju vara lämplig för minimässor eller som möteslokal, konstaterar Jörgen Carlsson.

Bottenvåningen är i dag ombyggd. Stora ytor har delats av och blivit kontor. Elvas anställda ska enligt planen öka.

– Vi har nog ett anställningsbehov av 3-4 personer i Kumla, säger Mats Andersson.

Men fram till dess företaget själva behöver alla utrymmen hyrs de ut till andra företagare.

Elva bedriver framförallt konsultverksamhet inom vatten- och avloppsteknik. Man har också anställda som kan utföra själva jobbet. Ett av de större projekten just nu är att man är med, både som konsult och utförare när reningsverket i Ödeshög byggs om. Och troligen väntar fler liknande projekt.

– Vi tror att behovet av våra tjänster kommer att öka i takt med att myndigheternas krav på VA-anläggningar ökar, säger Mats Andersson.

Dessutom tror företaget att man ska kunna få uppdrag inom biogastekniken.

– Det är en enormt expanderande bransch och där vill vi gärna finnas med, säger Mats Andersson.

Mer läsning

Annons