Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första gången med ridande lucia i Sickelsta

För första gången bjöd den nya ridskolan vid Sickelsta Ryttarcenter på lördagen in till luciatåg till häst. Lucian Lisa Narving med en tärna och tre tomtenissar i sällskap fick varma applåder från besökarna.

Annons
Inne i ridhuset blev det en stilla skritt framför familj och vänner.

Glitter snurras runt nosgrimmor och pannband, manar flätas fint och någon letar febrilt efter en sax. En kort stund innan luciatåget gör entré i Sickelstas ridhus är det full fart inne i stallet hos de sex hästarna.

Lisa Narving på hästen Charlie är utsedd till att bära luciakronan. Stallkompisens Evelyn von Horns pappa har fixat så att luciakronan kan bäras utanpå hjälmen.

Det är första gången Lisa ska prova på det där med att vara en ridande lucia.

- Fast ridit på Charlie har jag gjort många gånger här på lektion, så det kommer säkert gå bra, säger Lisa som var en av dem som direkt började rida i Sickelsta då ridskolan startade där efter sommaren.

- Vi ska ju bara skritta in och vända upp framför publiken, skitenkelt! konstaterar Jesper Rickard med ett brett leende under tomtemössan.

Ridläraren Jenny Ljungström finns hela tiden nära med en hjälpande hand. Väl inne i ridhuset, ackompanjerade av julmusik, blir luciaföljet fotograferande av släkt och vänner.

Det korta luciaprogrammet passade inte minst lucian bra, som frös i sin tunna särk redan innan hon kom in i ridhuset.
Ridläraren Jenny Ljungström hjälper lucian Lisa Narving att göra sig i ordning. God förplanering krävs, inte minst för att kunna fästa luciakronan ovanpå ridhjälmen.

Mer läsning

Annons