Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första spadtaget för växthus

Det var knappast idealiskt invigningsväder när det första spadtaget för det planerade växthuset vid Kumla sjöpark togs på lördags-
eftermiddagen. Snöglopp och hårda vindar förstörde för arrangörerna.

Annons

Det har inte rått enighet i Kumlas kommunfullmäktige om att växthuset är en bra idé. Men en sak kunde nog alla enas om i går: Vi hade i alla fall inte tur med vädret.

Första etappen

Thage Arvidsson, vd för Kumla Fastigheter AB och ansvarig för den första etappen av Kumla sjöpark mindes tillbaka två år i tiden.

– Den 11 december 2009 tog vi ett annat första spadtag, för första etappen av Kumla sjöpark, men då hade vi betydligt bättre väder, sade Arvidsson.

Ett 40-tal tappra själar hade ändå vågat sig till Sjöparken i det snöblandade regnet och snålblåsten, som gjorde att de uppställda partytälten hotade att slita sig.

Kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson (s) var en annan av talarna som trotsade vädrets makter.

Jätteglad– Jag är jätteglad över att det här växthuset äntligen blir verklighet, sade Eriksson innan Anna Johansson, projektledare för Möjligheterna växthus tillsammans med Dan-Åke Moberg, Majed Ahmad och Mohammed Hassan greppade spadar och grepar för att ösa den första symboliska jorden. Den verkliga byggstarten för växthuset beräknas ske i slutet av februari 2012.

Mer läsning

Annons