Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första träff med Skolinspektionen nästa vecka

Övernattning på Kumlagården i Åsa och träff med Skolinspektionen. Det är något av det som nästa vecka väntar såväl tjänstemän som politiker inom skolan i Kumla.

Annons

Efter en intensiv vår, börjar nu nya utmaningar för politiker och tjänstemän med ansvar för Kumlas skolor. Höstens första arbetsutskott hålls på onsdag, på Kumlagården i Åsa som drivs av Kumla Barnens dag-förening.

– Vi vill åka bort tillsammans på internat för att få rejält med tid till att tala ihop oss. Samtidigt har vi ju som bekant ont om pengar. En billig lösning blev då Kumlagården, säger Mait Walderlo, barn- och utbildningschef.

Ekonomin i fokusEn punkt på dagordningen är delårsbokslut.

– Vi följer ekonomin minutiöst just nu, för att kunna hålla en budget i balans, säger Mait Walderlo.

I våras togs beslutet att tillföra 8 miljoner till skolans budget, efter att en felräkning upptäckts som gett skolverksamheten för lite pengar

– Förutsättningarna för att lyckas med en budget i balans blev bättre med de nya pengarna. Men vi har fortfarande inte pengar till några nysatsningar, utan allt är redan intecknat i befintlig verksamhet.

Efter övernattning på Kumlagården och hemkomst på torsdagen, stundar nästa fredag en första träff i Kumla med anledning av Skolinspektionens nya tillsyn av skolorna.

InspektionDå deltar Skolinspektionens enhetschef Gunnar Olausson och utredarna Lena Stadler och Christina Lindh.

– Inspektionen kommer att genomföras av en grupp om ett tiotal utredare från Skolinspektionens avdelning i Linköping. Tillsynen gäller förskolan, fritidshemmen, grundskolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen, säger Lena Stadler.

Dagen inleds med information till Kumlas politiker och tjänsteman. Under en timme kommer Kumlas rektorer att informera om sina skolor och då även kunna ställa frågor.

Mait Walderlo säger att hon välkomnar besöket:

– Det tycks och tänks väldigt mycket om skolorna i Kumla. Genom Skolinspektionens besök får vi nu professionell hjälp att på ett objektivt sätt hitta våra brister och får svart på vitt vad vi har att ta tag i.

Mer läsning

Annons