Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt diskussion om flyttat kommunfullmäktige

NA kunde på torsdagen berätta om beslutet att flytta kommunfullmäktiges möte på grund av den uppskjutna speedwaymatchen mellan Indianerna och Västervik.

Annons

Dan-Åke Moberg (S), är ordförande i såväl kommunfullmäktige som för speedwayens Indianerna. Han sa att beslutet delvis berodde på krocken med speedwaymatchen.

Inom oppositionen är det upprört, både över anledningen till flytten och då flera ledamöter nu inte kan vara med på onsdagens fullmäktigemöte.

Kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson (S) tycker det var rätt att flytta mötet.

– Det var Dan-Åke Mobergs initiativ att göra så, men jag tycker det var rätt. Det är ju ändå ett elitserielag vi har här i Kumla i speedway och det hade varit en olycklig krock att ha kommunfullmäktige samtidigt, säger Katarina Hansson.

Hon menar också att information kring flytten gavs före att kallelsen till kommunfullmäktige sändes ut.

– Några politiker sa då att de skulle få svårt att vara med men att de skulle göra vad de kunde, och ingen protesterade mot det.

Dan-Åke Moberg vände sig först till kommunkansliet för att fråga kring möjligheten att flytta mötet. Malin Timjan och Anders Bäcklin som jobbar där hittade inget lagmässigt som motsatte sig det.

– Vi kollade lagparagraferna i arbetsordningen för kommunfullmäktige och det finns inget där som säger att man inte kan ändra datum för kommunfullmäktige, säger Anders Bäcklin.

Mer läsning

Annons