Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt nej till inhägnad hundrastgård

I ett brev till Kumla kommun önskar en privatperson ett inhägnat område för hundrastning. Något sådant kommer dock inte bli av i Kumla, meddelar kommunen i ett svar.

Annons

Det är en privatperson som nyligen flyttat från Hallsberg till Smedsgården som skickat in önskemålet om en inhägnad rastgård för hundar. Skribenten menar att hundar redan rastas lösa i grönområden runt om i Kumla, och att en inhägnad hade medförst stora fördelar både vad gäller ordning på hundar och för träning.

I ett svar från Kultur- och fritidsnämnden skriver Kumla kommun att något sådant område inte kommer ordnas. Kommunen hänvisar till ansvar och konstnader för anläggning, underhåll och skötsel.

– I dagsläget är bedömningen att det tyvärr inte är möjligt att anlägga, underhålla och sköta ett sådant område i Kumla, skriver Edit Ugrai på Kultur- och fritidsnämnden som fått i uppdrag att svara på brevet.

Det här inte första gången en önskan om rastgård inkommit till Kumla kommun. Åren 2002, 2004, 2007 och 2013 har liknande ärenden behandlats. Samtliga har fått avslag av samma anledningar som den nya önskan nu avslås.

– Enligt vissa kan vid god hundhållning lek och träning ske utan att ett område hägnas, skriver Edit Ugrai vidare, och hänvisar också till Kumla brukshundsklubb för hundträning.

Mer läsning

Annons