Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt personalförstärkning

Senast Vialundskolan blev fall för granskning var av Skolinspektionen före sommaren. Kommunen skriver i sitt svar att skolan kommer att ha en fortsatt personalförstärkning under höstterminen.

Annons

Det var efter ett besök på Vialundskolan som Skolinspektionen uppmärksammade bland annat att flera elever drev omkring på skolan utan att delta i undervisningen.

Det konstaterades även brister i det särskilda stödet till enskilda elever, i lärarnas behörighet och i studiehandlingen på modersmålet.

Skolkande elever

Angående de skolkande eleverna svarar tillförordnade barn- och utbildningschefen Rolf Östman att ett omfattande arbete bedrivits för att få dem med på lektionerna.

I vissa fall har man lyckats, i andra inte. Arbetet med att få eleverna att återgå till undervisningen kommer att fortsätta under höstterminen.

Behoven av särskilt stöd i undervisningen till Vialundskolans elever, har det senaste året varit större än vad förvaltningen har kunnat erbjuda. Till det kommer en brist på lärarbehöriga vikarier.

När vikariebehovet har varit som störst har det hänt att oerfarna vikarier tagits in, varav inte alla har fått försätta på grund av brister i deras utbildningar.

Ett fortsatt extra stöd kommer under höstterminen att riktas mot Vialundskolans elever, bland annat med en extra personal och genom att specialpedagogen i skolområdets stödteam koncentrerar sitt arbete mot skolan.

Mer läsning

Annons