Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvaltning säger ja till privat förskola

Barn- och utbildningsförvaltningen i Kumla kommun föreslår att Kids2Homes ansökan om att öppna en privat förskola i Kumla godkänns.
De styrande politikerna har dock inte tagit ställning i frågan ännu.

Annons

Den sista augusti sammanträder barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott för första gången efter sommaren.

Ett av ärendena är företaget Kids2Homes ansökan om att få öppna en privat förskola i Kumlabyområdet, som NA tidigare skrivit om.

Från tjänstemännen på förvaltningen föreslås att deras ansökan ska godkännas.

Tillsyn kan påverka– Vi har gått igenom bland annat det regelverk som finns och vad skollagen säger. Utifrån det vi vet i dag är förslaget från förvaltningens sida att ansökan ska godkännas. Vi hittar inget som motsäger det, säger Elisabeth Jangenby, utredningssekreterare på barn- och utbildningsförvaltningen.

Hon tillägger att en sak som kan komma att påverka det slutliga beslutet är tillsynen.

Det är kommunens ansvar att ha tillsyn över privata skolor, och det blir i så fall en helt ny uppgift för Kumla kommun eftersom det aldrig tidigare funnits någon privat aktör i kommunen.

S har inte tagit ställningPer Holm (KD), gruppledare för oppositionen i barn- och utbildningsnämnden, har tidigare sagt att de generellt sett välkomnar andra aktörer inom barnomsorgen.

Stefan Svensson, (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, säger i dag så här om förskoleansökan:

– Vi har inte tagit någon politisk ställning ännu och inget finns fastställt.

Stefan Svensson och hans partikamrater inom Socialdemokraterna träffas till gruppmöte om en vecka, den 24 augusti, och då kommer bland annat förskoleansökan att diskuteras.

Mer läsning

Annons