Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föryngring på höstens s-lista

Hansson, Brorsson och Kask. Det är ingen rockgrupp utan den trio som står högst upp när Socialdemokraterna i Kumla har fastställt sin lista till kommunfullmäktige.

Annons

Listan klubbades när Socialdemokraterna höll sitt årsmöte i veckan. Kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson fick sitt uppdrag under mandatperioden när Lennart Eriksson valde att trappa ner och toppar nu för första gången listan. Hon har dock varit med i Kumlapolitiken länge. Relativt ny i politiken är däremot Andreas Brorsson på plats två. Han tog över som ordförande i miljö- och byggnadsnämnden för ett drygt år sedan.

Socialdemokraterna har i dag 22 mandat av 45 i kommunfullmäktige i Kumla. De som står på så kallad ”valbar plats” är en blandning mellan gamla och lite nyare namn.

– Det är med stor glädje vi ser många nya namn och att det har skett en föryngring på listan, men att vi även tar ett ansvar för att ta tillvara på den kunskap som finns i partiet, skriver kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson i en pressinformation.

Om socialdemokraterna får lika många representanter efter höstens val innebär det att bortåt hälften av ledamöterna är nya jämfört med hur listan såg ut inför förra valet.

Noterbart är att varken förre ks-ordförande Lennart Eriksson eller kultur och fritidsnämndens ordförande Björn Eriksson står tillräckligt högt upp för att ta en ordinarie plats i kommunfullmäktige.

Sammanlagt står 62 personer uppsatta på listan, vilket är åtta färre än till valet 2010.

Mer läsning

Annons