Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foto inte bevis nog för knarkaffär 

Nästan två kilo amfetamin, hävdar åklagaren. Bara ett bylte med tvätt, hävdar den 39-årige mannen. Hovrätten friar Kumlamannen från misstanke om grovt narkotikabrott.

Annons

Den 22 maj 2013 hade den 39-åriga mannen besök av en 54-årig man från Göteborg. Polisen misstänkte att en narkotikaaffär skulle äga rum och bevakade 39-åringen den aktuella dagen.

Polisen tog ett foto av 39-åringen utanför hans bostad där han ses bära något till källaren. Samma dag gjorde polisen en husrannsakan i fastigheten och fann bland annat 1 871 gram amfetamin i tvättstugan. Polisen hittade ytterligare 262,7 gram amfetamin i pannrummet.

I augusti åtalades 39-åringen och 54-åringen för grovt narkotikabrott. Örebro tingsrätt friade männen i september; det går inte att bevisa att byltet är något annat än bara tvätt. Att mannen har diskhandskar på sig motiverar 39-åringen med att det var hans städdag.

Inga fingeravtryck återfanns på paketet med nästan två kilo amfetamin.

I fastigheten där mannen bor finns flera lägenheter och rätten kan inte utesluta att amfetaminet gömts i den gemensamma tvättstugan av någon annan. För en vecka sedan fastställde Göta hovrätt tingsrättens dom. Båda männen frias helt från misstankarna om grovt narkotikabrott.

39-åringen från Kumla döms ändå till fängelse i ett år och fyra månader för narkotikabrott av ”normalgrad”. Mannen erkänner att amfetaminet som hittades i pannrummet tillhörde honom.

Han döms också för innehav av dopingklassade preparat och för att ha sålt narkotika. Personerna som köpt droger av 39-åringen har även de gjort sig skyldiga till narkotikabrott och döms till skyddstillsyn.

Mer läsning

Annons