Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsledaren: Bra inledning för aktivitetshuset

Aktivitetshuset har varit öppet sedan förra våren. Fritidsledaren Stefan Svensson, som ledde arbetet med att rusta lokalerna, ser nöjt tillbaka när han summerar den första tiden.

Annons

– Det varierar mycket, men det är ganska många som är där. Vissa dagar är det väldigt mycket. Det blir mer och mer populärt. Fler och fler hittar dit, säger Stefan Svensson.

– De som cyklar BMX håller på att starta en förening. De är i uppstartsskedet. Skatarna pratar om att starta en förening. Då har vi nått långt i demokratitanken. Det gäller att få ungdomarna att engagera sig, fortsätter Svensson.

Majoriteten av besökarna är Kumlabor, men Stefan berättar att de kommer från andra delar av länet också.

Skatare, BMX-cyklister, klätterklubben och nu även basketklubben Kumla Real använder lokalen regelbundet, men enligt Svensson är det långtifrån uppbokat.

– Vi är alltid öppna. Vi har inte låst upp några ytor. Men det gäller att skynda långsamt. Vår ambition är att få föreningsdrift på huset inom en snart framtid eller att en organisation tar hand om driften, säger Stefan Svensson.

Någon husförening har inte bildats, något som var en ambition från början. Stefan menar att en skulle kunna startas snabbt, men att det är desto mer värdefullt om de krafterna kommer underifrån.

– Vi vill att ungdomarna ska organisera sig. Nu är det på gång. Ambitionen är att få besökarna att ta större och större ansvar, säger Stefan.

I dag är det kultur- och fritidsförvaltningen som har hand driften av huset.

Mer läsning

Annons