Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på hästryggen i Kumla ridklubbs luciashow

Kumla ridklubb bjöd i går in till en sprakande och fartfylld luciashow. Luciatåg, ridande änglar, höjdhoppning och dressyruppvisning var några av godbitarna som publiken fick uppleva.

Annons
Luciatåg. En av höjdpunkterna i Kumla ridklubbs show var det stora luciatåget. Hanna Nyström var lucia och hade både tomtar, tärnor och renar med sig i sitt följe.

Kumla. Läktaren i ridhuset i Hagaby är helt fullsatt av förväntansfulla åskådare. När showen börjar är det ridande änglar som inleder, innan ett stort luciatåg med lucian Hanna Nyström i täten gjorde en stämningsfull uppvisning. Allt på hästryggen förstås, även om en och annan häst förvandlats till ren.

– Allt gick bra, men min häst Shia var lite busig. Jag fick försöka få henne att stå till. Det var lite nervöst, men nu är jag klar och ska titta på de andra, berättar Lina Toresson som precis kommit upp på läktaren efter att ha varit tomte i luciatåget.

Showen fortsätter med att fem av klubbens mest framgångsrika ryttare under året uppmärksammas. Sedan blir det mer hästar. Dressyr, ponnyhoppning och ljuskadrilj bland annat. Höjdhoppningen med Nova Strömberg och Linda Andersson är imponerande. Hindren är så höga!

– 155 centimeter slutade jag på. Det är det högsta min häst hoppat, tidigare är det högsta 135, säger en glad och stolt Linda efteråt.

Publiken verkar minst lika nöjda som ryttarna själva.

– Det har varit kul, riktig fart i vissa nummer, säger Emil Tengvall, och får medhåll från resten av familjen.

Fartfyllt. När det blev hoppning för klubbens shetlandsponnys var det full fart som gällde.
Pris. Maria Storm, Emelie Aldenfalk, Elisabeth Huuva, Sofia Alfredsson och Matilda Weiderman, fem av årets bästa ryttare.
Höjdhopp. Det hölls hopptävling med imponerande hinderhöjder. Nova Strömberg är fokuserad i sadeln.
- Allt gick bra, men min häst var lite busig. Jag fick försöka få henne att stå till, berättade Lina Toresson.
Linda Andersson med hästen Contendra van der Zuuthoeve slog nytt personligt rekord när de hoppade 155 centimeter.

Mer läsning

Annons