Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt upp när Sjöslaget närmar sig

Förberedelserna är i full gång för Kumlas egen festival Sjöslaget. Under två dagar ska Djupadalsparken fyllas med musik.

Annons
Hoppfull arrangör. Daniel Persson meddelar att förköpsförsäljningen har gått bättre än förra året, och hoppas på mycket publik på Sjöslaget.Foto: Veronica Svensson

Det är knappt en vecka kvar tills det är dags för festivalen Sjöslaget, som i år anordnas under två dagar i Djupadalsparken. Daniel Persson är i full gång med att sätta upp affischer och plakat för att locka Kumlaborna ur hus och hem.

– Vi vill att det här ska bli som en slags sommarens juldag, två kvällar där man träffar gamla bekanta. Festivalstämning fast som en lokal fest. Därför hoppas vi att det kommer folk i alla åldrar, säger Daniel.

Det är han och Nicklas Högberg som är arrangörer, och de kommer från Hallsberg respektive Kumla. Det är mycket jobb, speciellt när de driver festivalen nästan helt ideellt, men kul. Båda har förstås ett stort musikintresse.

– Det är roligt när man kan boka artister som man själv gillar, säger Daniel som tidigare bland annat sett Eldkvarn och Trummor Orgel.

Till fredagens spelningar måste man köpa biljett, men under lördagen är det fri entré.

På fredagen öppnar festivalområdet vid klockan 15, första bandet spelar vid klockan 18 och området stänger vid klockan 01. På lördagen pågår festivalen mellan klockan 12–01.

Mer läsning

Annons