Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fylsta skolas framtid upp till diskussion

Vad ska hända med Fylsta skola då Vialundskolan byggs om till att omfatta hela spannet av elever från förskoleklass till skolår 9? Den frågan diskuterades på barn- och utbildningsnämndens senaste möte.

Annons

Skolpolitikerna i Kumla vill skapa tre jämnstarka skolområden. Detta genom att göra även Vialundskolan till en f-9 skola.

Tillförordnande förvaltningschef Rolf Östman skriver i samband med detta att även Kulturskolan, som i dag finns vid Fylsta skola, kan komma att förläggas till Vialund. Angående den övriga skolverksamheten vid Fylsta skriver han att skolan” antingen får ett kraftigt minskat underlag eller eventuellt helt flyttas till Vialund”.

– Utbyggnaden av Vialund kommer helt klart att påverka de andra skolorna. Men i nuläget handlar det för oss politiker inte om en nedläggning av Fylsta skola, poängterar Katarina Hansson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Vi växer och behöver se över hela vårt lokalanvändande. Tar vi tillvara på skattebetalarnas pengar på bästa sätt? Det är en viktig fråga och ett arbete som ska ske tillsammans med både kommunfastigheter och kultur- och fritid.

Katarina Hansson säger att hon är beredd på reaktioner från personalen om det skulle bli så att Fylsta skola läggs ned.

– Man har alltid sitt hjärta i den skola där man varit i många år, så är det. Därför vill vi nu få med personalen väldigt tidigt i processen för att få en förståelse för det som eventuellt kommer att hända. Som anställd inom skolan i Kumla är du först och främst anställd av Kumla kommun och kan komma att förflyttas.

Mer läsning

Annons